عرفان ابجد،اسرار حروف و اعداد در قرآن کریم

واکاوی اسرار و حقایق نهفته در حروف ابجد و اعداد

عرفان ابجد،اسرار حروف و اعداد در قرآن کریم

واکاوی اسرار و حقایق نهفته در حروف ابجد و اعداد

عرفان ابجد،اسرار حروف و اعداد در قرآن کریم

هو العلیم
*************

عالم علم انباشته روی هم است.
و چه اسرار نهان که در حروف و اعداد نهفته است و تنها عاکفان کوی دوست و عارفان وادی عشق به محبوب اذن ورود به این معدن خفیّ دارند.

اینها که در این وبلاگ بر قلم می رانم یافته هایی است برای ره جویان عالم ملکوت ؛
باشد که خود، راهگشای شیفتگان عرفان ابجد گردد و آنها را به وادی پر رمز و راز این علم ناشناخته بکشاند.

******************
**حمعسق**

طبقه بندی موضوعی

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِی لا أَرْجُو إِلّا فَضْلَهُ

در این قسمت  اعداد " کهف " را در جدول مشاهده کنید: 

ابجد کبیر کهف = 105 کبیر بسیط کهف= 188 کبیر بینات کهف =83
ابجد صغیر کهف=21 صغیر بسیط کهف=32 صغیر بینات کهف = 11
ابجد وضعی کهف =33 وضعی بسیط کهف=53 وضعی بینات کهف =20

 اسرار سوره کهف را از تعداد آیات این سوره شروع می کنیم :

سوره کهف " 110 " آیه دارد .به عدد ابجد حضرت "علی" علیه السلام .

خداوند سبحان در تعداد آیات سوره های قرآن نیز اسرار و حقایقی را قرار داده ، آری تعداد آیات این سوره نشان می دهد که این سوره ، سوره ولایت است  و  سه داستان عجیب قرآن  اصحاب کهف و داستان حضرت موسی و حضرت خضر و حکایت ذوالقرنین در این سوره ذکر شده ، این سوره حاوی چه اسراری است ؟؟

  

این آیه حامل چه حقایقی است که در روایات ذکر شده هر کس آن را هنگام رفتن به بسترخواب بخواند ، از بستر او نوری به سوی " کعبه " می درخشد که در کنار آن فرشتگانی از درگاه خدا برایش طلب رحمت می کنند ، تا از خواب برخیزد.

   قلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُکمُ‏ْ یُوحَى إِلىَ‏َّ أَنَّمَا إِلَاهُکُمْ إِلَاهٌ وَاحِدٌ فَمَن کاَنَ یَرْجُواْ لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَ لَا یُشْرِکْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدَا(110)

این اسرار و ارتباط آن را از عدد 110 بیابید ......

ارتباط  آن با ولایت و عمل صالح ......

فلیعمل عملا صالحا .......

در آیه 2 این سوره خداوند سبحان بشارت می دهد :

قَیِّمًا لِّیُنذِرَ بَأْسًا شَدِیدًا مِّن لَّدُنْهُ وَ یُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا(2)

الذین یعملون الصالحات

کهف سرّ ولایت است .....

عمل صالح قرار گرفتن در مسیر ولایت و حرکت در این مسیر است .که این مسیر صراط مستقیم است و

مَّکِثِینَ فِیهِ أَبَدًا(3)

در آن برای همیشه ماندگارند .

در داستان حضرت موسی و خضر ،به این اسرار اشاره خواهد شد.

این سوره در جزء پانزدهم نیمه قرآن واقع شده و در آیه 19 این سوره که 19 تعداد حروف بسم الله الرحمن الرحیم و تعداد حروف پنج تن علیهم السلام است و اسرار بسیاری در این عدد نهفته است.

إِذْ أَوَى الْفِتْیَةُ إِلىَ الْکَهْفِ فَقَالُواْ رَبَّنَا ءَاتِنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً وَ هَیئّ‏ِْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا(10)

امام صادق علیه السلام فرمودند : اصحاب کهف با اینکه مردان میان سال بودند ، خداوند آنان را در آیه سوره 10 به عنوان جوان یاد کرده است .زیرا ایمان به پروردگار داشتند و دارای قلبی جوان بودند . فتیه بودند، یعنی اهل استقامت در راه خدا و اهل بندگی بودند.

نحنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ نَبَأَهُم بِالْحَقّ‏ِ إِنهَّمْ فِتْیَةٌ ءَامَنُواْ بِرَبِّهِمْ وَ زِدْنَاهُمْ هُدًى(13)

إِذْ أَوَى الْفِتْیَةُ إِلىَ الْکَهْفِ ، باید پناه برد به کهف ولایت از چه طریقی؟؟

نحنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ نَبَأَهُم بِالْحَقّ‏ِ  ??

* عَمَّ یَتَسَاءَلُونَ(1)
عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ(2)

وَ رَبَطْنَا عَلىَ‏ قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُواْ فَقَالُواْ رَبُّنَا رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ لَن نَّدْعُوَاْ مِن دُونِهِ إِلَاهًا لَّقَدْ قُلْنَا إِذًا شَطَطًا(14)

اصحاب کهف ، اصحاب آخرالزمان هستند ، که باید این دنیای آلوده را با این وسعتش رها کرده ، برای حفظ دین خود ، پناه بریم به غار خشک و تاریک .

 

و این دعا را که اصحاب کهف طلب کردند از خداوند سبحان طلب کنیم :

رَبَّنَا ءَاتِنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً وَ هَیئّ‏ِْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا(10)

رسیدن به غار همان و استجابت دعای آنان همان و قرار گرفتن تحت اسم رحیمیت از جانب پروردگارشان و حفظ ایشان ..........

فَضَرَبْنَا عَلىَ ءَاذَانِهِمْ فىِ الْکَهْفِ سِنِینَ عَدَدًا(11)

وَ إِذِ اعْتزَلْتُمُوهُمْ وَ مَا یَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ فَأْوُاْ إِلىَ الْکَهْفِ یَنشُرْ لَکمُ‏ْ رَبُّکُم مِّن رَّحْمَتِهِ وَ یُهَیئّ‏ِْ لَکمُ مِّنْ أَمْرِکمُ مِّرْفَقًا(16)

وَ کَذَالِکَ بَعَثْنَاهُمْ لِیَتَسَاءَلُواْ بَیْنهَمْ قَالَ قَائلٌ مِّنهْ مْ کَمْ لَبِثْتُمْ قَالُواْ لَبِثْنَا یَوْمًا أَوْ بَعْضَ یَوْمٍ قَالُواْ رَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُواْ أَحَدَکُم بِوَرِقِکُمْ هَاذِهِ إِلىَ الْمَدِینَةِ فَلْیَنظُرْ أَیهُّا أَزْکىَ‏ طَعَامًا فَلْیَأْتِکُم بِرِزْقٍ مِّنْهُ وَ لْیَتَلَطَّفْ وَ لَا یُشْعِرَنَّ بِکُمْ أَحَدًا(19)

کلمه وَ لْیَتَلَطَّفْ کلمه وسط قرآن است .راز این کلمه چیست ؟که باید در سوره اصحاب ولایت ذکر شود.

باید آن شخصی که مامور بود غذای پاکیزه تهیه کند " نهایت دقت را می کرد " که هیچ کس از وضعیت آنها خبر دار نشود .

خدای من از این واژه من چه باید بفهمم؟

 از فضیلتهای خواندن این سوره باخبر شویم که در روایات ذکر شده که هر کس 10 آیه از این سوره را از حفظ بخواند ، فتنه دجال به او زیانی نمی رساند.

هر کس در روز " جمعه " این سوره را بخواند تا سه روز بعد از جمعه دیگر او را می آمرزد و به او نوری می بخشد که به آسمان می رسد و در فتنه دجال از خطر محفوظ است.

هر کس اواخر سوره کهف را از حفظ کند در قیامت نوری با اوست.

سوره ولایت با این آیه اش در نیمه قرآن چه درسی به ما می دهد ؟

اصحاب کهفی که برای حفظ دین خود تصمیم گرفتند از طاغوت و محیط طاغوت زده خود که غرق در فساد بود هجرت کنند .

ولْیَتَلَطَّفْ میزان قرآن است ،یک مسلمان برای حفظ خود و دین و زندگی خود باید به گونه ای رفتار کند که اسرارش فاش نگردد.میزان قرآن به من درس پوشیدن اسرار و رازداری می دهد ، تَلَطف رعایت دقیق و ظریف مخفی کاری است . چرا این سوره من را از فتنه دجال حفظ می کند ؟

حقیقت پناهنده شدن به غار کهف چیست ؟

وقتی اعداد اسم مبارک حضرت زینب سلام الله علیها را با اعداد " کهف " منطبق دیدم دریافتم اسراری نهفته هست .....

خداوندا ، به حق این اسماء مبارک ، اسرار و حقایق آیاتت را برما بنمایان....

 اعداد  اسم مبارک حضرت "زینب " سلام الله علیها :

ابجد کبیر "زینب"=69 کبیر بسیط زینب =128 کبیربینات زینب =59
ابجد صغیر " زینب "=21 صغیر بسیط زینب=32 صغیر بینات زینب=11
ابجد وضعی " زینب"=33 وضعی بسیط زینب=56 وضعی بینات زینب=23

 

 ترتیب نزول این سوره =69 = عدد ابجد حضرت " زینب " سلام الله علیها .

 ابجد صغیر کهف = ابجد صغیر زینب سلام الله علیها  =21 = ابجد صغیر "زهرا "سلام الله علیها

ابجد کبیر بسیط زینب سلام الله علیها = ابجد کبیر حسین علیه السلام

ابجد وضعی کهف= ابجد وضعی زینب سلام الله علیها =33= ابجد وضعی " زهرا " سلام الله علیها = ابجد وضعی ام ابیها=ابجد وضعی بسیط "آب"= ابجد صغیر " امام مهدی " علیه السلام (با کلمه امام )

ابجد صغیر بسیط " کهف "= 32= ابجد صغیر بسیط زینب سلام الله علیها =ابجد وضعی بینات "زهرا " سلام الله علیها =ابجد صغیر " توحید "=ابجد وضعی " مهدی "علیه السلام  = ابجد صغیر " حسین " علیه السلام .=ابجد وضعی بینات " تراب"

ابجد کبیر بسیط " زینب " سلام الله علیها = ابجد کبیر " حسین " علیه السلام .

 ابجد کبیر بینات " کهف " = 83 = کبیر بینات " مهدی" علیه السلام = صغیر بسیط " ام ابیها "= ابجد کبیر بینات " لیل" ( در ادامه مطالب اسرار لیل را خواهیم گفت ).

ابجد کبیر بینات " زینب " سلام الله علیها = 59 = ابجد کبیر بینات " مهدی " علیه السلام . 

صغیر بینات کهف = صغیر بینات " زینب " سلام الله علیها =11 = ابجد " هو "

ابجد وضعی بسیط " زینب " سلام الله علیها = 56= ابجد وضعی "صدیقه " سلام الله علیها = صغیر بسیط " محمد " صلی الله علیه وآله و سلم .

یکی بودن این اعداد حامل چه اسراری است وبه چه حقایقی در آیات سوره کهف می توان رسید ؟

برای در امام ماندن از دجال آخرالزمان ، باید باید پناه برد به کهف الحصین .همانطور که  در صلوات شعبانیه آمده است «اللَّهُمَ صَلِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدِ الْکَهْفِ الْحَصِینِ وَ غِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَکِینِ»

یا کَهْفی حینَ تُعْیینِی الْمَذاهِبُ، وَتُسَلِّمُنیِ الاْقارِبُ،( دعای مشمول)

الْکَهْفِ الْحَصینِ، وَغِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَکینِ،( صلوات هر روز شعبان )

وَاَعْلامِ التُّقی، وَمَنارِ الْهُدی، وَذَوِی النُّهی وَکَهْفِ الْوَری،( زیارت حضرت امیرالمؤمنین در روز مولود)

اَنْتَ کَهْفی حینَ تُعْیینِی الْمَذاهِبُ فی سَعَتِها، ( دعای امام حسین علیه السلام در دعای عرفه )

{در واقع این داستان بشارتی برای نبی اکرم است چرا که همانند آن در امت حضرت نیز اتفاق خواهد افتاد که بعد از ایشان دشمنان حضرت تا زمان ظهور، امت ایشان و همه مردم را به بت پرستی دعوت خواهند نمود. برای مقابله با این جریان کفر خدای متعال بشارت کهف حصینی را به حضرت دادند که همان اهل بیت ایشان می باشد.

بنابراین از آنجا که یک چنین داستان عظیمی در امت حضرت بپا می شود، خدای متعال به پیغمبرش بشارت می دهد که اینها ادواری دارند و ما اینها را رها نکردیم و در مقابل آن جریانی که کفر بپا می کند، ما یک کهفی برای امت تو قرار دادیم که پناهگاه این امت اند که آنها اگر به این کهف پناه ببرند، به رشد می رسند و به رحمت الهی راه پیدا می کنند و نجات می یابند. 
 
در زیارات و روایات و ادعیه، یکی از شئونی که برای اهل بیت (علیهم السلام) و خصوصاً برای امیرالمومنین و سیدالشهداء بیان شده «کَهْفِ الْوَرَى» و «الْکَهْف الْحَصِین» است؛ یعنی در قبال این جریانی که در امت اتفاق می افتد، خدای متعال یک کهف حصین قرار داده که اگر به این کهف پناه بردند؛ در پناه این کهف، محفوظ می مانند؛ البته یک دورانی باید بگذرد؛ چنانچه در خصوص اصحاب کهف هم قرآن می فرماید «فَضَرَبْنا عَلَى آذانِهِمْ» یعنی آنها هم چند قرن در پناه این کهف ماندند تا مسیر عالم عوض شد و دوران حاکمیت دین الهی فرا رسید.
 
بعد از وجود مقدس نبی اکرم ما هم در یک دورانی هستیم که به تعبیر روایات دوران هُدنه یعنی دوران سختی مومنین است. جریان کفر حاکم می شود اما یک کهفی هست که باید به این کهف پناه ببرید. اگر خودتان را به او رساندید، آن وقت محفوظ و مأمون می مانید. محفوظ بودن و در پناه کهف بودن هم این نیست که سختی های ظاهری وجود ندارد؛ بلکه ممکن است همراه با سختی های ظاهری باشد ولی محفوظ می مانند و به رشد و به رحمت الهی می رسند. این دوران سختی ها هم همچنان که بر اصحاب کهف گذشت؛ بر این امت هم عبور می کند و تمام می شود و به دوران گشایش می رسند.}
سیدالشهداء علیه السلام کهف و پناه همه کائنات است. اهل بیت با بلای خود این پناهگاه را در عالم ایجاد کرده اند.
سیدالشهداء، کهف امت است. اینکه می بینید بین سر و بدنش جدایی افتاده، بدنش پامال اسب ها شده و سرش روی نیزه ها شهر به شهر می چرخد؛ این داستانِ پناه بودن است؛ زیرا این کهف، خودش این طور پناهگاه شده است و هرکسی هم بخواهد دور و بر او جمع بشود و در پناه او باشد و کفر نورزد و از این داستان زینت دنیا و جلوه های دنیا، به «أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ» برسد و این بساطی که جمع می شود، او را غافل نکند و در فرصت دنیا، جزو «أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ» بشود؛ باید به این کهف پناه ببرد. اگر به امام حسین پناه نبرد؛ دستگاه های دیگر، این زینت دنیا را برای انسان بت می کنند و انسان به آنها مشغول می شود. می بینید. 
 
داستان امروز دنیا، همین است آنهایی که پناه نمی برند و از عاشورا عبرت نمی گیرند و استقامت عاشورایی نمی کنند؛ اسیر جلوه های آن طرف می شوند، جلوه هایی که به فرموده قرآن «وَ إِنَّا لَجاعِلُونَ ما عَلَیها صَعیداً جُرُزاً». بنا نیست انسان در این دنیا بیاید و فرصت را بگذراند و وقتی بگویند پایان عمرت چکار کردی؛ بگوید این قدر خوردم، این قدر خوابیدم؛ حیوانات که بیشتر از ما می خورند و می خوابند. داستان دنیا این است که انسان از دل این جلوه ها عبور کند و به «أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ» برسد. جلوه ها را پشت سر بگذارد و هجرت کند و به سمت خدای متعال کوچ کند. }(1) 

وَکَهْفُ النَّجاةِ، وَمِنْهاجُ التُّقی، وَالدَّرَجَةُ الْعُلْیا، ( اعمال مسجد کوفه )

زیارتیست که سیّد بن طاووس در مصباح الزّائر نقل کرده به این کیفیّت که قصد کن باب السلام یعنی درگاه روضه مقدسه امیرالمؤمنین(علیه السلام) که ضریح مقدس نمایان می شود پس بگو سی و چهار مرتبه: اَللهُ اَکْبَرُ و بگو: اَلسَّلامُ عَلَی الْمَوْلُودِ فِی الْکَعْبَةِ الْمُزَوَّجِ فِی السَّمآءِ، اَلسَّلامُ عَلی صاحِبِ الْحَوْضِ وَحامِلِ اللِّوآءِ، اَلسَّلامُ عَلی خامِسِ اَهْلِ العَبآءِ، اَلسَّلامُ عَلی مُکَلِّمِ الفِتْیَةِ فی کَهْفِهِمْ بِلِسانِ الاْنْبِیآءِ،

آیه 50 سوره کهف داستان سجده بر ملائک و سر پیچی ابلیس است .

وَ إِذْ قُلْنَا لِلْمَلَئکَةِ اسْجُدُواْ لاَدَمَ فَسَجَدُواْ إِلَّا إِبْلِیسَ کاَنَ مِنَ الْجِنّ‏ِ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَ فَتَتَّخِذُونَهُ وَ ذُرِّیَّتَهُ أَوْلِیَاءَ مِن دُونىِ وَ هُمْ لَکُمْ عَدُوُّ بِئْسَ لِلظَّلِمِینَ بَدَلًا(50)

آیه 110 سوره : 

قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُکمُ‏ْ یُوحَى إِلىَ‏َّ أَنَّمَا إِلَاهُکُمْ إِلَاهٌ وَاحِدٌ فَمَن کاَنَ یَرْجُواْ لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَ لَا یُشْرِکْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدَا(110)

به ملائکه گفته شده به مقام ولایت آدم سجده کنند ، به آن مقام احدیت ، به آن مقام احدیت باید سجده کرد.

خداوند سبحان داستان اسرار آمیز اصحاب کهف را با این آیه آغاز می کند............

الکهف : 9 أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الرَّقیمِ کانُوا مِنْ آیاتِنا عَجَباً

آیه ای که سر مطهر امام حسین علیه السلام بالای نی تلاوت کردند این آیه بود ، یا ابا عبدالله با خواندن این آیه چه اسراری را باید دریابیم ؟

چه اسرار و حقایقی است درباره غار کهف  و واقعه کربلا ؟؟؟

 

______________________________________________________

1) سخنرانی آیت الله میرباقری- هیئت ثارالله (10).mp3 | دانلود فایل

نظرات  (۱)

بسمه
تعالی
بسیار عالی
عالی
خداوند توفیق ادراک حقایق عظیم آیات کریمه ی قرآن را ب ما عنایت فرماید إن شاء الله.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی